La Cerrada, cerimònia del tancament.

La Cerrada és una cerimònia originària de les llevadores mexicanes que ho utilitzaven principalment en el postpart. Té com a finalitat tancar processos físics, emocionals i espirituals de la nostra vida: després d’un part traumàtic, per relaxar tensions cervicals, lumbars o pelvianes, post avortament, separació, processos de dol, canvis importants en la vida o etapes que vulguin ser tancades i passar a un altre cicle personal.
En el procés de l’embaràs, part i postpart hi ha molta obertura a diferents nivells: canvis fisiològics i anatòmics, canvis energètics i emocionals: de confiança i incertesa, labilitat… i la pràctica de La Cerrada ajuda a trobar l’equilibri i harmonitzar els possibles desajustaments i a potenciar la capacitat i força femenina.
Es realitza en un ambient tranquil, íntim i acollidor.
Consisteix en que la dona s’estira sobre una màrfega i dues persones experimentades es col•loquen a cadascuna al seu costat, s’envolta amb un mocador de tela llarg i ho entrecreuen exercint una pressió moderada i mantinguda sobre diferents parts del cos des del cap fins als peus. El procés dura aproximadament 1h30m i el realitzem al propi centre de Titània o al domicili.
La Cerrada ajuda a tancar, calmar i equilibrar diferents processos de la nostra vida, a connectar amb el nostre cos, emocions i saviesa interna, així com agrair i integrar el que hem aprés en la pròpia experiència vital.

A Titània oferim la possibilitat de celebrar aquesta cerimònia a totes les mares que ho desitgin.

tere_200x200
Tere Gonzalo del Moral, llevadora de Titània.