Mireia Monllau Ros

Des de petita que he volgut ser llevadora, jo crec que fins i tot abans de saber que era una llevadora… Recordo admirar les panxes de les embarassades, passar-me hores al costat de les mares veien com alletaven i cuidaven els seus nadons i gaudint de la màgia de les criatures.

Vaig estudiar infermeria amb la idea d’algun dia ser llevadora i vaig tenir la possibilitat de viatjar a Honduras a un hospital maternal, on les dones parien amb tota l’essència. Aquest viatge i un llibre de Casilda Rodrigañez em van fer veure el naixement i la maternitat des d’un altre prisma… i el destí de conèixer la Pepi , em va portar a Titània.

Vaig treballar com a infermera a unitats de crítics, nounats, pediatria i maternitat. Finalment vaig especialitzar-me com a llevadora en un hospital comarcal, on la nostra tutora insistia que havíem de basar la nostra pràctica clínica en l’evidència científica. L’evidència avala que en gestants de baix risc el part domiciliari és la opció més segura, per això crec fermament amb la tasca que realitzem a Titània.

A Titània, acompanyo a les parelles durant el seu embaràs, tant en les visites de seguiment de l’embaràs com als cursos de preparació al part, a la maternitat i paternitat. Assisteixo el part a casa i acompanyo durant el puerperi, donant suport a l’alletament i a la criança.

He tingut el plaer d’acompanyar a les parelles en la benvinguda de les seves criatures tant a casa com a l’hospital, de tots i totes n’he après molt, però qui més m’ha ensenyat sobre la maternitat ha sigut el meu fill i el seu naixement i la seva criança.

Mare, llevadora de part a casa. També treballo a l’Hospital de Mataró. He participat en la formació de parelles per un part natural i he donat cursos de reciclatge per a professionals.

Sóc membre de Dona Llum.