Lluna Orus Covisa

Sóc llevadora nascuda a casa. Des de petita tenia la percepció que la normalitat era parir a casa, sempre veient-ho des de la perspectiva fisiològica, una gran experiència vital que apostava per la felicitat i apartava totalment el concepte por.

Amb els anys, i preparant-me per ser la professional que necessiten les parelles a les quals desitjava acompanyar en un moment tan únic, em vaig trobar amb la perspectiva de la por, va passar a ser gairebé el protagonista. Em costava entendre-ho, no entrava en la meva visió del món de la ma/paternitat, necessitava enfocar-ho d’una altra forma. Estant a Hongria, lloc on vaig fer l’especialitat de matrona, vaig tenir la gran sort de poder visualitzar en unes de les meves classes el documental de la  Ina May Gaskin, va ser com redescobrir el concepte de la parteria. Per primera vegada veia reflectida la professional que volia ser, començava a trobar el camí que desitjava seguir. Vaig començar a informar-me i vaig trobar a aquest meravellós equip que em va donar la gran oportunitat de poder formar-me des de la confiança, la informació i la llibertat. Vaig entendre que d’això es tractava, d’estar informat, saber les opcions que es tenen i poder triar.

Que les parelles decideixin compartir la gestació i el naixement dels seus fills amb nosaltres és un privilegi, alimenten les nostres ganes de créixer com a professionals, i en el nostre cas lluitar per donar una alternativa, com és el part a casa, a aquelles persones que ho desitgen.

El meu principal objectiu com a matrona és acompanyar i facilitar a les parelles el camí cap a una de les experiències més importants en la vida, en totes les seves fases: prepart, part i postpart. Que puguin fer-ho des del coneixement, empoderant-les i respectant les seves eleccions.

Actualment treballo a:

– Hospital del Mar en sala de parts i servei d’urgències d’Obstetrícia- Ginecologia.

– Assistint parts a casa des de la Cooperativa Titània- Tascó.